Nishi en Dave werkzaam bij het psychologen-spreekuur toeslagenaffaire

In dit artikel stellen Nishi en Dave zich voor. Zij zijn beide werkzaam bij Indigo bij het Psychologenspreekuur voor gedupeerden van het toeslagaffaire

Met het psychologenspreekuur beogen we dat (jong)volwassenen gedupeerden meer regie en grip op hun leefsituatie ervaren, waarmee hun zelfvertrouwen wordt vergroot. Tevens werken we aan klachtreductie: zoals het verminderen van mentale klachten als stress, slapeloosheid en piekeren.  

Nishi Ramlal – Psycholoog & mindfulnesstrainer

Ik werk bij Indigo binnen de basis ggz. Waar ik cliënten ondersteun die worstelen of vastlopen. Samen met cliënten onderzoek ik overtuigingen en patronen die tot mentale klachten leiden en/of deze in stand houden. Ik help om oude pijnen te verwerken en om andere strategieën aan te leren om met moeilijke emoties, gedachten en omstandigheden om te gaan. Het geeft mij voldoening om mensen op weg te helpen. Om milder voor zichzelf te zijn, zichzelf meer op waarde te schatten, zich minder te laten leiden door pijn uit het verleden, hun emoties te leren verdragen en de baas te worden over hun gedachten. Waardoor zij de regie (terug) kunnen pakken over hun leven.  
 
Daarnaast werk ik bij het psychologenspreekuur van Indigo Preventie. Als psycholoog maak ik een combinatie van de westerse psychologie en oosterse filosofieën, en put ik kennis uit mijn eigen levenservaring. Door al op jonge leeftijd geconfronteerd te zijn met moeilijke omstandigheden heb ik moeten leren, en leer ik nog steeds, hoe ik met uitdagingen om kan gaan. Ik ben dankbaar dat ik door mijn werk de kans krijg anderen op weg te helpen lichter door het leven te gaan en de kracht in zichzelf te (her)ontdekken.  

Dave Bruring –Preventiedeskundige

Na jarenlang te hebben gewerkt in een behandelfunctie heb ik de overstap gemaakt naar preventie. En ik ben nog steeds erg blij met deze overstap. Werken bij Indigo Preventie is erg afwisselend. Het ene moment spreek je met een naaste van iemand met psychische klachten, het andere moment geef je een groepstraining. Daarnaast werk ik bij het psychologenspreekuur. Door aan de ‘voordeur’ van de ggz te werken kan ik mensen met interventies helpen (weer) meer in hun eigen kracht te komen. Dit geeft mij het gevoel dat ik zinvol en betekenisvol werk doe.

Mijn moeder is na een lang ziekbed overleden toen ik 6 jaar oud was, dat was moeilijk en verdrietig. Tegelijkertijd heeft dit er ook voor gezorgd dat ik besefte: het leven gaat door en moet door. Daardoor ga ik uit van de (positieve) kracht en weerbaarheid van een persoon. In mijn werk leg ik daarom de nadruk op wat goed gaat. Maar ook door te kijken naar op welke wijze iemands weerbaarheid en dus psychologische flexibiliteit vergroot kan worden.