Wat we doen
Wat we doen
Indigo helpt mensen graag en goed om (meer) grip op je leven te krijgen. We zijn altijd in de buurt en gemakkelijk bereikbaar. Wij bieden niet alleen kortdurende ggz-behandelingen, maar ook (gratis) preventiecursussen en preventietrainingen. Indigo maakt zich ook sterk voor kinderen in het onderwijs en de begeleiding van de ouders. Tot slot bieden we praktijkondersteuning aan verwijzers.
Cursussen en trainingen
Zelf kun je al veel doen om weer meer grip op je leven te krijgen. Wij bieden (gratis) cursussen en trainingen waarin je bijvoorbeeld leert klachten en signalen te herkennen. Daarnaast geven we informatie over psychische klachten en tips om jouw mentale fitheid te vergroten of klachten te voorkomen.
Gesprekken met een psycholoog
Gesprekken met een psycholoog of psychiater helpen vaak. De huisarts kan je aanmelden voor hulp en behandeling bij Indigo. Een kortdurende behandeling wordt ingezet wanneer de problemen nog niet te groot of te ingewikkeld zijn en bestaat gemiddeld 5, 8 of 12 gesprekken met een psycholoog of psychiater online of in de buurt.
Please enter a valid video URL.
The URL can point to any Facebook, Twitch, Vimeo or Youtube video.
Praktijkondersteuning voor verwijzers
Specifiek voor de huisarts bieden wij praktijkondersteuning, consultatie en deskundigheidsbevordering. Lees hier meer over de mogelijkheden.
Preventieactiviteiten voor scholen, bedrijven en ouder & kind
Naast (gratis) trainingen en cursussen bieden we ook preventieve activiteiten aan zoals voorlichting en spreekuren op scholen. Ook bedrijven kunnen trainingen aanvragen. Daarnaast verzorgen we trainingen, activiteiten en projecten voor zorgprofessionals die meer kennis over (omgaan met) psychische klachten wensen. Dit wordt ook wel deskundigheidsbevordering genoemd. Kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP/KOV) lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische- of verslavingsproblemen te ontwikkelen. Hier hebben we verschillende trainingen voor. Tot slot bieden we ondersteuning in het contact en de opvoeding voor ouders en kinderen.
Verslavingspreventie (Haaglanden)
Alcohol drinken, drugsgebruik, gamen, gokken en het gebruik van social media. De één doet het af en toe en voor de ander is het een vast onderdeel van de dag. Maar wat als je merkt dat je hierdoor problemen krijgt? Of iemand in je omgeving? Indigo heeft verschillende mogelijkheden om daar iets aan te doen met als doel te voorkomen dat jij of een ander in de problemen komt. Lees hier meer over verslavingspreventie.
Voor familie en naasten
We bieden ondersteuning voor familie en naasten van iemand die in behandeling is en/of psychische klachten heeft. Lees hier meer over ons aanbod.
Suïcide preventie en (na)zorg (Sumona)
Sumona biedt ondersteuning aan mensen die kampen met suïcidale gedachten én aan mensen die een suïcidepoging hebben ondernomen. Sumona omvat drie pijlers: Suïcidepreventie/Psycho-educatie, Monitoring en Nazorg. De ondersteuning kan bestaan uit suïcide preventie gesprekken, monitoringscontacten en/of een intensiever casemanagementtraject.
Bureau Basiszorg
Bureau Basiszorg richt zich op het versterken van de gezinssituatie, het vergroten van de opvoedcompetenties van ouders en het goed functioneren van het kind. Bureau Basiszorg biedt casusregie in het gezin, biedt zelf geen hulpverlening, maar bevorderd de samenwerking tussen de hulpverlenende partijen door het inzetten van afstemmingsoverleggen. Redenen voor aanmelding kunnnen zijn: dat er zijn zorgen over de ontwikkeling van het kind in relatie tot de problematiek van de ouders. En/of er zijn meerdere hulpverleners bij het gezin betrokken en er is geen of onvoldoende samenwerking onderling.
Aanmelden kan door een hulpverlenende organisatie worden gedaan via het contactformulier. Twijfel je over aanmelding? Neem contact met ons op via 088-3571050.